SAŁATKA POMIDOROWA Z HUMMUSEM
Przygotowywanie obiadów do pracy chyba jest bolączką każdego, kto musi to robić na co dzień. Na początku bardzo się buntowałam i kupowałam jedzenie od "Pana Kanapki" - skończyło się kilkoma kilogramami więcej i wstrętem do kanapek. Pewnego dnia stwierdziłam, że mam dość, gdy po raz kolejny Pad Thai kupiony w cateringu nie smakował zupełnie jak pad thai - była to raczej gromada makaronu, a znalezienie w niej kawałka warzywa graniczyło z cudem. Na początku prosto nie było i schodziło się długo, brakowało też mi pomysłów - i tutaj przychodzi z pomocą właśnie ten przepis! A co robić, żeby tzw. "mealprep" nie zajmował za dużo czasu, opowiem w innym poście ;)
SKŁADNIKI:
- duża garść szpinaku
- 1 pomidor malinowy
- pestki dyni (mała gaść)
- pestki słonecznika (mała garść)
- 1 duża łyżka hummusu (domowego lub kupnego) - ja użyłam pomidorowego
- pół małej zielonej papryki
- pół małej czerwonej papryki
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- wszystkie warzywa dokładnie myjemy, szpinak rwiemy na mniejsze części
- paprykę i pomidora kroimy w dosyć dużą kostkę
- warzywa umieszczamy w pojemniku, rzucamy pestki, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy oliwą
- na koniec dodajemy łyżkę hummusu
I gotowe! :)
Komentarze
Prześlij komentarz