MANGO-TRUSKAWKA SMOOTHIE BOWL
Chyba każdemu z nas czasami zdarza się przeprowadzić akcję pod tytułem "czyszczenie lodówki". Ja przeprowadzałam ją niedawno i tak oto właśnie powstał poniższy smoothie bowl. W zamrażarce znalazłam 1/3 zamrożonego mango i garść zamrożónych truskawek, nie mogło więc powstać nic innego. UWAGA - jeśli robisz ten smoothie bowl zimą, radzę podkręcić grzejnik na maksa :D
SKŁADNIKI:
- 1/3 zamrożonego mango (jeśli owoc był mały to 1/2)
- około 10 zamrożonych truskawek
- pół zamrożonego banana
- 4 łyżki mleka roślinnego (ja użyłam sojowego)
- płatki kokosowe
- płatki migdałowe
PRZYGOTOWANIE:
- w naczyniu blendera umieszczamy truskawki, blendujemy na gładką masę i wykładamy do miseczki (starasmy się ułożyć masę na jednej połowie miski)
- ponownie w naczyniu blendera umieszczamy mango, banana i mleko roślinne, blendujemy na gładką masę i wykładamy do miseczki na wolną połowę
- dekorujemy płatkami kokosowymi i płatkami migdała
Komentarze
Prześlij komentarz