MANGO-TRUSKAWKA SMOOTHIE BOWL

Chyba każdemu z nas czasami zdarza się przeprowadzić akcję pod tytułem "czyszczenie lodówki". Ja przeprowadzałam ją niedawno i tak oto właśnie powstał poniższy smoothie bowl. W zamrażarce znalazłam 1/3 zamrożonego mango i garść zamrożónych truskawek, nie mogło więc powstać nic innego. UWAGA - jeśli robisz ten smoothie bowl zimą, radzę podkręcić grzejnik na maksa :D


SKŁADNIKI:

  • 1/3 zamrożonego mango (jeśli owoc był mały to 1/2)
  • około 10 zamrożonych truskawek
  • pół zamrożonego banana
  • 4 łyżki mleka roślinnego (ja użyłam sojowego)
  • płatki kokosowe
  • płatki migdałowe

PRZYGOTOWANIE:
  • w naczyniu blendera umieszczamy truskawki, blendujemy na gładką masę i wykładamy do miseczki (starasmy się ułożyć masę na jednej połowie miski)
  • ponownie w naczyniu blendera umieszczamy mango, banana i mleko roślinne, blendujemy na gładką masę i wykładamy do miseczki na wolną połowę
  • dekorujemy płatkami kokosowymi i płatkami migdała

Komentarze

Popularne posty