CZEKOLADOWA OWSIANKA
Niektórym ze słowem owsianka kojarzy się nuda i coś niezbyt dobrego. A owsianka wcale nudna być nie musi, a tym bardziej niezbyt dobra! Ja, jako największa fanka czekolady, tę wersję owsianki robię właśnie najczęściej. Najbardziej smakuje mi w sobotę rano, gdy wiem, że weekend dopiero się zaczął. Tym razem poprzedniego dnia akurat robiłam brownie (przepis jest już na blogu) i rano stwierdziłam, że owsianka z brownie to idealny początek dnia!
Co do owsianek to gorąco zachęcam Was do kombinowania z Waszymi ulubionymi smakami, składnikami a bardzo szybko przekonacie się, że owsiankę można pokochać i nie wyobrażać sobie bez niej życia :)
SKŁADNIKI:
- 1 mały banan
- granola (domowa lub kupna)
- 1 łyżeczka karobu (lub kakao)
- kilka kawałków pokrojonego w kostkę brownie (przepis znajdziecie na blogu! brownie można zastąpić dwoma kostkami gorzkiej czekolady)
- 3/4 szklanki płatków owsianych górskich
- 3/4 szklanki mleka roślinnego
- łyżeczka syropu klonowego (można pominąć jeśli nie lubisz bardzo słodkich śniadań)
- 2 daktyle
- płatki migdałowe (opcjonalnie)
- 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka jagód goji (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
- w garnku umieszczamy płatki owsiane, mleko, chię, jagody goji, karob/kakao, pokrojone daktyle, syrop klonowy i gotujemy co jakiś czas mieszając (aż płatki wchłoną mleko i będą miękkie)
- wszystko wykładamy do miseczki, kładziemy na wierzch banana, brownie/czekoladę, płatki migdałowe i granolę
Komentarze
Prześlij komentarz